Het is onze missie om gezamenlijke genialiteit te ontsluiten|om uw cultuur te versterken

We zorgen dat cultuur x innovatie werkt

We begonnen met een simpel idee

Dat iedereen in staat zou moeten zijn om samenwerking succesvol vorm te geven, om daarmee een waardevolle bijdrage aan de wereld te leveren, nu en in de toekomst – en we hebben dit idee niet meer losgelaten.

Voor idee generators, hebben we een platform gemaakt om ideeen in korte tijd te cultiveren naar krachtige business ideeen.

Voor innovators, hebben we functionaliteit gebouwd om collectief leren te versnellen, waarbij oplossingen worden omgevormd naar disruptieve waarde proposities.

Voor business bouwers hebben we een platform gecreeerd om mensen, strategie , uitvoering en cash op te schalen.

Dit alles gebaseerd op wetenschappelijk bewezen, eenvoudig toe te passen on-line en off-line tools om unieke organisatieculturen te bouwen die aantrekkelijk zijn voor talenten alsmede potentiele klanten!

Zorgen dat ideeen waarde bijdragen klinkt eenvoudig – en zou het moeten zijn. Ergens onderweg is het gecompliceerd geworden. We werken er hard aan om waarde bouwen voor iedereen gemakkelijk te maken.

De Principes die ons leiden

Principe #01: LAAT MENSEN GROEIEN

Leidend Principe #01:

LAAT MENSEN GROEIEN

Als je een oogst wilt hebben, zaai dan een gewas. Als je over 10 jaar een oogst wilt hebben, plant dan een boom. Als je levenslang oogst wilt hebben, laat dan MENSEN GROEIEN.
— chinees gezegde

Organisaties groeien door hun medewerkers te helpen te groeien in bewustzijn.

Principe #02: KERN PROCES IS WAARDE-VOOR-DE-KLANT-VAN-MORGEN

Leidend Principe #02:

KERN PROCES IS WAARDE-VOOR-DE-KLANT-VAN-MORGEN

Vandaag is het de waarde-voor-de-klant-van-vandaag dat de rekeningen betaalt.
Morgen is dat de waarde-voor-de-klant-van-morgen.
Wanneer zal het morgen zijn?
— Erik van Wijk

Het proces om de waarde-voor-de-klant-van-morgen te vinden is dus het meest belangrijke proces in elke organisatie om een bestaansrecht in de toekomst te verzekeren.

Principe #03: WAT JE VOORZIET IS WAT JE KRIJGT

Leidend Principe #03:

WAT JE VOORZIET IS WAT JE KRIJGT

Net als een sporter, als je jezelf kunt voorstellen in het winnen van de race, dan nemen de kansen toe op het realiseren van de uitkomsten die je wenst.

Mensen die geloven dat zij de wereld kunnen veranderen, hebben een langetermijn visie. Individuen die het verschil maken in de wereld zijn proactief en verbinden denken met doen. Met andere woorden, als je je een toekomstbeeld kunt voorstellen, dan ben je hoogstwaarschijnlijk in staat om dit te realiseren.

Principe #04: MORGEN KUN JE NIET UITSCHAKELEN

Principe #04:

MORGEN KUN JE NIET UITSCHAKELEN

“Objects in the mirror are closer than they appear”

Uitstellen voorkomt niet dat de toekomst plaatsvindt. Net als de tekst in de spiegel van een auto: Objecten in de spiegel zijn dichterbij dan dat zij lijken te zijn.
 
Toekomst vraagt tijd om te bouwen, en elke dag is een kans om hierop te reflecteren en te plannen voor de volgende dag. Door het leren van verschillende methoden van vooruitkijken en innovatie strategie, kun je meer genieten van de tijd van vandaag en tegelijkertijd een mooiere morgen zekerstellen.

Principe #05: OM DE TOEKOMST TE WETEN, GA EXPERIMENTEREN!

Principe #05:

OM DE TOEKOMST TE WETEN, GA EXPERIMENTEREN!

Faal snel, faal vooruit!

Tientallen jaren hebben we geleerd eerst een business case op te bouwen voordat we financiering gingen vragen. In essentie werden we gedwongen om eerste de toekomst te bewijzen … De enige weg om vooruit te komen is door te ervaren hoe de nieuwe markt, die we willen onderzoeken, werkt. Dat is de echte waarde voor de organisatie van de toekomst: weten wat klanten drijft. Faal vaak, faal vooruit!

Principe #06: ORGANISATIE CULTUUR = SLEUTEL TOT VOORSPELBAAR SUCCES

Principe #06:

ORGANISATIE CULTUUR = SLEUTEL TOT VOORSPELBAAR SUCCES

Er is steeds meer overtuigend bewijs dat de relatie aantoont tussen een gezonde, high-performance cultuur en financiele en andere prestatie resultaten. Het creeren van een bloeiende, high-performance cultuur heeft een langetermijn duurzame impact op prestatie, en geeft organisaties een onderscheidend concurrentievoordeel. Een totaalbenadering van cultuur, creert een betere en meer inclusieve bloeiende werkomgeving, wat zich vertaald in:

  •  betere financiele resultaten
  •  meer betrokken, geinspireerde, innovatieve en hoger-presterende medewerkers
  •  meer tevreden en loyale klanten
  •  meer omzet groei

LEADERSHIP

Erik van Wijk MSc

Erik van Wijk MSc

Founder - Director Organisation & Innovation Design

Founder van de DeWaardeFabriek. Erik is een Katalysator en Visionair met een technische, bedrijfskundige en psychologie achtergrond. Actief als innovator en ondernemer. Samen met Universiteit Twente richtte hij de biotech startup Mosaic Systems op en stond aan de wieg van de opkomst van FABLAB in Nederland alvorens hij in 2007 DeWaardeFabriek begon vorm te geven. Daarvoor was hij 20-jaar internationaal actief voor o.a. DSM en ELF in IT en maakindustrien. Erik inspireert je met een heldere visie om vanuit toekomst gedreven waarde in actie te komen. Mail Erik

drs. Bart Jansink

drs. Bart Jansink

Partner - Director Culture Design

Bart is een Kameleon die heeft geleerd dat psychologische contracten krachtige voorspellers zijn voor de kwaliteit van een onderneming. Vanaf 2000 verzorgt hij programma’s gericht op de ontwikkeling van Persoon, Team en Organisatie. Dat doet hij in co-creatie met klanten binnen en buiten Nederland. Hij werkt vanuit respect voor de lerende mens en richt zich op de verbinding tussen gedrag, overtuigingen en drijfveren. Bart verplaatst zich in jouw positie en nodigt je met humor uit om in beweging te komen. Mail Bart

drs. Frank Beers

drs. Frank Beers

Partner - Director Quality Services

Frank Beers helpt sinds 1995 als ondernemer organisaties bij het realiseren van hun (strategische) doelen om te professionaliseren en om te groeien. Frank Beers is bedrijfskundige met specialisatie in management van verandering. Hij adviseert, implementeert en begeleidt leidinggevenden en organisaties bij Innovation management, Product certification, Auditing, Change management, Futuring, vision & strategy consultancy, Lean Six Sigma procesverbetering, Management- en Zorgsystemen, Europese aanbestedingen en MVO. Duurzaamheid is daarbij het uitgangspunt. Mail Frank

Ing. Johan Rus Lt-Kol b.d.

Ing. Johan Rus Lt-Kol b.d.

Partner - Director Project Development

Johan heeft een technische en logistieke achtergrond. Als officier techniek heeft hij ruim 35 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht leiding gegeven aan technische, logistieke en operationele functiegebieden waarbij gericht onderhoud en operationele inzet grote succesfactoren waren. Op al zijn functies was hij gefascineerd om het beste uit de individuele mens of teams te halen. Op basis hiervan heeft hij small teams, high impact kunnen invoeren tijdens de daadwerkelijk inzet van de Koninklijke Luchtmacht in Irak en Afghanistan. Sinds juni 2008 in hij als Lt-Kol bd ondernemer om zijn ervaringen te delen met de maatschappij. Ook hier staat voor hem vooral de mens centraal. Mail Johan

drs. Paul Selbach

drs. Paul Selbach

Partner - Director HRM Services

Paul is een praktische en resultaat gerichte HR-professional die oog heeft voor zowel de mens in de organisatie als de organisatiedoelstellingen. Hij adviseert graag het management over de ontwikkeling en de toepassing van het HR-beleid. Daarbij treed hij op als sparringpartner. Met zijn ruime ervaring heeft hij snel zicht op wat er speelt in een organisatie en kan daar op een adequate wijze op inspelen. Paul is continu op zoek
naar oplossingen die passen bij de ontvanger (manager, medewerker, OR). Zijn financiële achtergrond helpt sterk om een vertaalslag te maken van HRM naar een kosten-batenanalyse. Mail Paul

drs. Koos de Vos

drs. Koos de Vos

Inspiration Council

Koos is van oorsprong econometrist. Hij heeft in zijn werkzame leven diverse organisaties vormgegeven vanuit directiefunctie’s. In zijn laatste functie was hij directeur van de investeringsmaatschappij voor Zeeland (N.V. Impuls Zeeland). Vanuit bevlogenheid heeft hij een nieuw opleidingsmodel ontwikkeld voor technische ROC-opleidingen. Daar is het instituut Vakcolleges uit voort gekomen, waar Koos nog een adviserende rol vervult. Binnen DeWaardeFabriek helpt Koos met zijn scherp analytisch vermogen telkens weer hoofd- en bijzaken te onderscheiden.

Hans Houf MSc MBA

Hans Houf MSc MBA

Inspiration Council

Hans is a serial entrepreneur with a special interest in building a more sustainable world through renewable energies. He is very skilled in finding creative ways to bring an innovation to the market. He developed several Cradle to Cradle (C2C)-projects in UK, Germany, Italy, Spain and Bulgaria in which waste of a city is used for recycling and as biomass for energy production (heat and electricity). The electricity is distributed as green energy, while the heat energy is used in a large greenhouse complex to grow vegetables for the urban area, creating self sustaining loops. Within TheValueFactory Hans helps us innovating our business models on a continuous basis.

Nu heb je ons verhaal gehoord..

Maar wat is jouw verhaal?

Stuur ons jouw bericht! We zouden het fijn vinden jouw verhaal te horen!

Misschien vinden we zelfs een gezamenlijkheid waarbij we kunnen helpen dit naar het volgende niveau te brengen.

Please select a valid form

DeWaardeFabriek | TheValueFactory