VALUE&WORK

Innovation + Trends News & Updates

Experimenteren doet leren

Dec 15, 2015 | Innovation, Innovation Master Program, Organisational Culture

 

  • In 1979 introduceerde Sony de Walkman, ondanks zeer sterke bedenkingen van retailers dat consumenten geen draagbare muziekafspeler zouden kopen als er ook geen opname functie in zat.
  • Uit survey-resultaten van 1995 blijkt dat 97% van de amerikanen geen on-line toegang hadden. In datzelfde jaar lanceerde Jeff Bezos Amazon.
  • Research door Forrester en Ofcom toonde in 2007 aan dat 87% van de mobiele telefoongebruikers deze niet gebruikte voor Internet-toegang en 72% van de online consumenten zeiden dat zij niet geïnteresseerd waren hun mobiele apparaat te gebruiken voor bankieren. Citibank lanceerde toch in 2007 haar mobiele bankier-app.

 

Wat leren we van deze succesvolle innovaties?

We leren dat technologie die in staat is om echte behoeftes in te vullen, de angst en aarzeling van consumenten zal overwinnen.

Dit vraagt wel dat je vertrouwt op jouw eigen klanteninzicht en dat je in staat bent dit te combineren met een diep begrip van wat nieuwe technologie kan leveren. Misschien nog wel belangrijker is het onderhouden van een cultuur van experimenteren, met mensen de vrijheid te geven om te falen.

Op zichzelf lijkt elk van deze zaken eenvoudig. Maar tezamen geven ze een krachtige benadering van innovatie, die je in staat stelt om jouw klantenervaring te verbeteren en je te onderscheiden van alternatieven. Wellicht zelfs jouw industrie te herdefiniëren.

 

Kansen voor iedereen

Nieuwe technologie biedt veel kansen voor diegenen die er mee aan de slag gaan. Misschien lijkt het het beste om dit over te laten aan de tyconen van Silicon Valley. In realiteit liggen de kansen in het bereik van iedereen. Jij kent je klanten. En wanneer je combineert wat zij willen met een nieuwe technologie die dit mogelijk maakt, je medewerkers aanmoedigt om er helemaal voor te gaan, dan cultiveer je de mate van beoordeling die je in staat stelt om de juiste sprongen te maken.

Wees je bewust dat je een lange-termijn spel speelt — je ziet misschien niet onmiddellijk resultaten. Vertrouw op je nieuw gevonden vertrouwen dat het zich uiteindelijk zal uitbetalen.

 

Workshop – How to Build Your 10X-ValueFactory in 90 Days

Kom op 26 januari 2016 naar Utrecht naar de workshop “How to build your 10X-ValueFactory in 90 days”.

In deze workshop ga je experimenteren met een aantal basiselementen om ook een cultuur van experimenteren in je eigen organisatie te kunnen realiseren. Je bouwt een relatie op met de overige deelnemers en gaat naar huis met een aantal direct toepasbare inzichten om in 2016 meer resultaat uit innovatie te realiseren.

De workshop geeft je een kijkje in het DWF Innovatie Master-Programma, waarin je een jaar lang wordt begeleid om jouw eigen WaardeFabriek op te bouwen.

Like this post?

DeWaardeFabriek | TheValueFactory