WAT IS CULTUUR?

 

Zeven Cultuur Kwaliteiten

 

In meest eenvoudige vorm is cultuur
hoe dingen gedaan worden in een organisatie.

Iedere organisatie heeft een cultuur, maar is het een sterke cultuur?

Hoe weet je dat alle inspanningen coherent afgestemd zijn in het uitvoeren van de strategie?

We definieren een sterke cultuur in zeven kwaliteiten, gelijk aan de karakteristieken van high-performing organisaties.

Geen enkel element is op zichzelf in staat om een winnende cultuur in stand te houden. Een organisatie kan een sterke persoonlijkheid en ziel hebben, maar nog steeds onderpresteren als waarden en gedrag ontbreken die de mensen in de organisatie motiveren om de juiste dingen te doen. Op dezelfde manier kan alleen maar focus op high-performance een organisatie in een continue overdrive houden en de medewerkers juist vervreemden van de organisatie. Het is de combinatie van zowel organisatie-persoonlijkheid als organisatie-ziel welke een winnende cultuur maakt.

Wie we zijn en Wat we Waarderen

Een Team Inspanning

Verder komen door samen te gaan. Een gedeelde missie maakt gedeelde doelen. En gedeelde waarden creeert een helder pad om deze doelen te bereiken. We denken dat je geniet van het uitzicht.

Mensen die Teams vormen

1+1=3 en meer

Omring je met mensen die van nature teams vormen. Zij genieten van hun onderlinge interactie zodat ideeen zich ontwikkelen tot grote, grotere en grootse ideeen! Het is een team-inspanning!

Externe Focus

Veerkracht

Het tempo van ons leven blijft zich versnellen. Veerkrachtige (agile) bedrijven blijven niet alleen op hun tenen lopen vanwege de verrassing om de hoek, zij omarmen dit.

g

Hoge aspiraties en de wens om te winnen

Groter. Beter. Groots.

Wanneer je je het kan voorstellen, kun je het realiseren. Waarom zou je jezelf en het bedrijf limiteren? Leven gaat over het verschil maken.

Snel in Actie

Let’s GO

Praten over wat zou kunnen gebeuren houdt iedereen in de droom. Actie om te testen wat werkt, en net zo belangrijk, wat niet werkt, versnelt de leercurve van een organisatie exponentieel. Faal snel, faal voorwaarts.

Passie en Energie

Betrokkenheid

Omring jezelf en je bedrijf met mensen die willen ondersteunen en naar een hoger plan tillen. Op dezelfde manier zal het ondersteunen van medewerkers op elk niveau iedereen naar een hoger plan brengen.

Denk als een Eigenaar

Commitment

Ondanks er maar een kleine “i” (ik) in team zit, bestaat een succesvol team uit gecommitteerde individuen. Eigenaarschap en verantwoordelijkheid vertalen zich in inspiratie en harmonie.

DeWaardeFabriek | TheValueFactory