Topic Progress:

OPDRACHT


Deze opdracht helpt je om zicht te krijgen op de wijze waarop jij van nature naar de wereld kijkt en zaken aanpakt.

Stap 1

Jouw Denkstijl

Klik hier de Denkstijl assessment

Assessment van jouw Denkstijl

Kies bij elk statement in hoeverre dit op jouw van toepassing is. Denk niet te lang na, maar ga af op je eerste gevoel. 1= Helemaal niet zoals ik – – 3= Zoals ik –  – 5= Heel erg zoals ik ben

 

Denkstijlen-NL
Hoogst genoten opleiding
Sending

 

Stap 2

Wat leer je van het resultaat?

 

In de email met het resultaat die je hebt ontvangen, vindt je jouw denkstijl-typering. Een overzicht van alle denkstijlen in dit model kun je hier downloaden.

 

Als je kijkt naar je eigen denkstijl, reflecteer eens over de volgende vragen:

  • Is de typering herkenbaar?
  • Wat wordt je nu duidelijk over jezelf?
  • Neem eens een persoon in gedachten die je eigenlijk het liefst vermijdt om mee samen te werken. Welke denkstijl heeft deze persoon? Wat wordt je nu duidelijk? Hoe zou je een brug kunnen slaan?

 

Je hebt nu kennis gemaakt met de vier basis-denkstijlen Verklaarder, Creator, Ontwikkelaar en Doener.

Als jij allevier de denkstijlen in ongeveer dezelfde mate inzet is jouw type: INTEGRATOR. Je past je makkelijk aan aan wat er gedaan moet worden en kunt met veel mensen overweg. Pas op dat je de kracht van het inzetten van alle denkstijlen niet uit het oog verliest !

LET OP !

Let op!

Er zijn geen “goede” of “slechte” scores. Elk van de vier preferenties heeft eigen sterkten en mogelijke zwakheden. Creators kunnen sterk opgewonden een meeting verlaten, terwijl Verklaarders vanuit dezelfde meeting gefrustreerd kunnen weglopen. Het doel is niet om je preferenties te veranderen, maar om te begrijpen hoe jouw preferenties je besluitvorming, je perceptie, je stress niveau en je interacties met anderen beïnvloeden.
 Kijk naar de pieken en de dalen. De hoge punten op jouw profiel reflecteren de denkstijlen die je sterke voorkeur hebben. Dit zijn waarschijnlijk de delen van het doorbraakdenken, waar je energie van krijgt. De lage punten op jouw profiel beschrijving de activiteiten die je mogelijk meer moet vermijden, overslaan of kortsluiten. Hoe meer extreem de pieken en dalen op jouw profiel, des te sterker jouw voorkeuren. Een relatief vlakke lijn indiceert geen sterke voorkeur of afkeur voor enig aspect van het doorbaak-denken proces.
 Voorkeur is niet gelijk vaardigheid. Voorkeur garandeert niet vaardig te zijn, noch suggereert een gebrek aan voorkeur een gebrek aan vaardigheid. Ontwikkelaars kunnen met briljante ideeën komen. Doeners kunnen ideeën verfijnen en ontwikkelen. Creators kunnen het juiste probleem om op te lossen aanwijzen. Verklaarders kunnen in aktie schieten. We zijn allemaal betrokken bij alle aspecten van het doorbraak denken proces. Een grote mate van voorkeur suggereert eenvoudig dat dit het deel van het innovatieproces is waar jij je het meest comfortabel voelt en de meeste energie van krijgt.
 Mensen leren en groeien. Innovatie vaardigheden kunnen worden geleerd. Het brein kan, net als een spier, worden ontwikkeld. Meer bewustzijn van je eigen voorkeuren kan je helpen te voorzien waar je additionele hulpmiddelen of meer ervaring nodig hebt en waarin je waarschijnlijk tot assistentie bent voor anderen.
 

DeWaardeFabriek | TheValueFactory